Dobrodošli

Kanjiža

Kompanija BRAKE PARTS d.o.o. osnovana je 01.09.2010. godine u Kanjiži.

Osnovna delatnost je popravka kočionih čeljusti za autobuse, teretna i priključna vozila.

Zastupamo renomirane svetske proizvođače rezervnih delova za vozila:

- JURATEK [ Velika Britanija ]
- ALCAN OTOMOTIV [ Turska ]
- FIL SAN [ Turska ]
- SAMKO [ Francuska ]
- DASTERI [ Grčka ]

Za sve što vam zatreba za vaše VOLVO, IVECO, SCANIA, MAN, MERCEDES, RENAULT ili DAF vozilo, bilo da su kočnice, osovine, kabina, šasija, kompresor, hladnjak, diferencijal, motor, menjač, točkovi, rezervoar, prikolica, dodatna oprema i delovi bilo novi ili polovni, obratite nam se s poverenjem, nećemo vas izneveriti.

O našem gradu

Kanjiža 2Opština Kanjiža zauzima severni deo Vojvodine, a omeđena je opštinama Subotica, Senta, Novi Kneževac i Mađarskom sa severne strane. Pokriva površinu od 400 km2 na kojoj živi preko 32000 stanovnika u trinaest naseljenih mesta.

Grad Kanjiža kao centar opštine sa 12000 stanovnika sve se više ističe kao središte regionalnog značaja čemu doprinose blizina Tise i graničnog prelaza Horgoš.

O vrlo ranoj naseljenosti prostora na kome se danas nalazi grad Kanjiža, svedoče brojna arheološka nalazišta iz najranijeg perioda neolita. U neposrednoj okolini pronađeni su tragovi kulture iz doba vladavine Huna, a 1903. godine Kanjiža se pominje kao granični rečni prelaz. Bogato zemljište, glina, nafta, zemni gas i termalne vode su prirodna blaga na kojima se zasnivaju dominantne privredne grane u opštini.

Preduzeća Potisje Kanjiža, fabrika keramičkih pločica Keramika i Fabrika izolacionih materijala FIM čine grad Kanjižu najznačajnijim centrom industrije građevinskog materijala u Srbiji, a i šire. Poljoprivredni kompleks i Centar za rehabilitaciju i rekreaciju, popularno nazvan Banja Kanjiža, daju Kanjiži još dva privredno-ekonomska obeležja: poljoprivredu i turizam. Vredan spomena je Tiski cvet, nazaboravni spektakl pritode koji je jedinstveni prirodni fenomen na svetu, a predstvavlja „cvetanje reke Tise” [ slika dole desno ]. Sve ove blagodeti upotpunjene su blizinom državne granice koja daje mogućnost još intenzivnijeg razvoja saobraćaja kao i pratećih usluga i servisa koje zahtevaju špedicije i transportna preduzeća. Njihove, ali i potrebe transportnog sektora privrede u čitavom regionu opslužuje BRAKE PARTS.


Kanjiža 3Kanjiža 4